Versimpelen

Versimpelen
  • Jan-Peter Bogers, Bas Bakker
  • 2013
  • Nederlands
  • 198 pagina's
  • ISBN 978 90 5269 413 9
  • 19,90

Beschrijving

Kan het simpeler? Jazeker! Wij maken projecten en organisaties vaak onnodig ingewikkeld. En als we dat zelf niet doen, doen anderen het wel voor ons. Voor je het weet is een mooi plan of project veranderd in gedoe en raakt de vaart eruit.

Versimpelen is een manier om focus aan te brengen in projecten, om van complex naar simpel en van gedoe naar flow te komen. Ontrafel een project, ontdoe het van alle bijzaken en je ziet weer waar het écht om draait. Hiermee worden de vervolgstappen om het project te realiseren kraakhelder. Voor organisaties is versimpelen een manier om de kern van hun bestaan te (her)ontdekken: waarom doen we wat we doen?

Versimpelen is speels en bloedserieus tegelijk. Het begint met de mindset dat eenvoudiger vaak beter is en eindigt met het makkelijker realiseren van projecten en dynamischer maken van organisaties.

In Versimpelen vertelt Jan-Peter Bogers hoe je onnodig gedoe herkent en complexiteit doorgrondt. Vijf kernvragen, zes gedoefactoren en een toolbox met 27 technieken helpen je om te versimpelen. Talloze voorbeelden en cases laten zien hoe versimpelen in de praktijk werkt.

Hier te koop

‘Versimpelen is een andere kijk op organiseren. Het maakt projecten overzichtelijk en behapbaar, waardoor de weg voor actie vrijkomt.’ – Marcel Jongmans (@enthousiasmeur)

`Eigenlijk zou dit boek verplicht moeten zijn voor iedereen die zich met projecten en moeilijk gedoe qua organiseren bezig houdt. – Martijn Aslander (auteur van o.a. Easycratie)

‘Versimpelen begint en eindigt met onze eigen mindset. Ik doe zeker mee, wie nog meer?’ – Korrie Louwes (wethouder Innovatie in Rotterdam)

`Een boek voor mensen die complexiteit met een fileermes te lijf willen. Juist versimpelen vraagt secuur vakmanschap. – Jaap Peters (auteur van o.a. Bij welke reorganisatie werk jij? en Het Rijnland-boekje)

‘Versimpelen reikt je op een presenteerblaadje de optimale weg naar business happiness aan.’ – René Boender (auteur van o.a. Cool is Hot)